Harika Kadınlarla Dolu Geceler
Kadın topuk ayakkabısı 1938’de moda dünyasında ortaya çıktı. Kafalangıçta kadın ayakkabılarındaki vizyoner ve klasik tasarımlarıyla tanınan İtalyan ayakkabı tasarımcısı Salvatore Işıkragamo tarafından tasarlandı ve yaratıldı. Farragamo, 1920’lerde film endüstrisinde ayakkabı ve ayakkabı tasarımcısı olarak ün kazandı. Yenilikçi tasarımları ve ayakkabılarının kalitesi sayesinde, hem erkek hem de kadın film yıldızları, onu ekran performansları ve kişisel kullanım için ayakkabı üretmesi için görevlendirdi. Hollywood’daki ayakkabının popülaritesi nedeniyle “Yıldızlara Pabuçcılık” olarak anıldı.
Pabuçları Hollywood seçkinleri arasında popüler olmasına rağmen rahat değildi. Bu sorunu çözmek için anatomi, matematik ve kimya mühendisliği okumak üzere Los Angeles Üniversitesi’ne kaydoldu. Çalışmalarını ayakkabılarının tasarımına uyguladı ve ayakkabıların geleneksel olarak tasarlanma ve tasarlanma biçiminden ayrıldı ve tasarımda yenilikçi ve rahat bir ayakkabı yapmaya başladı. Pabuçlarının popülaritesi uluslararası olarak yayıldı, ancak ayakkabılarına olan büyük ihtiyaç ve kalifiye personelin yardımı olmadan bu talebi karşılayamama onu İtalya’ya dönmeye zorladı. İtalyan ayakkabı endüstrisinin merkezlerinden biri olan Floransa’da kalifiye personel bulduktan sonra bir mağaza açtı ve ayakkabı üretimini genişletmeye başladı.
1930’ların sonlarında, savaş nedeniyle, deri ve kauçuk sıkıntısı, ayakkabı üretiminde kullanılan geleneksel malzemeler gelişti. Işıkragamo saman, keçe, mantar ve ahşap gibi geleneksel olmayan malzemeleri denemeye başladı ve bunları ayakkabı markasının tasarımına dahil etti. Bu geleneksel olmayan malzemeleri denemenin bir sonucu olarak, en önemli tasarımlarını, kama ve kafes topuklu ayakkabılar yarattı. Pabuçyı desteklemek için tahta veya mantardan yapılmış bir kama topuk yarattı. Mantar platformu, hafifliği ve dayanıklılığı nedeniyle en popüler hale geldi. Zamanındaki kadınlar, kama topağını, daha dar topuklu ayakkabılar gibi, baypas etmekten daha hafif olarak kabul ettiler ve bu tarz ayakkabıları sadece stilleri için değil, aynı zamanda ayağın desteği ve yürürken sağladığı konfor için de aldılar. Kama topuk, moda dünyasına girişinden itibaren 2 yıl içinde uluslararası ve geleneksel bir kadın ayakkabısı tasarımı haline geldi.
Kama topuğunun orijinal şekli, topuk ve ayakkabının geri kalanı arasında ayrım yapmadı, ancak ayağın sırtının ve üst kısmının ayakkabının ayak parmağının üzerine yükseltilmesi dışında. Dinlenmek için üçgen bir platform sağladı, ayağın topuklarından merkeze veya ayağın önüne uzanan yiyeceklerdi. Bugün, platformunun orijinal tasarımı ve düzenli kama ayakkabısı, çeşitli süslemelerle bazı tarzlarda, kesim platformlarında, kayışlarda ve askısız ayakkabılarda daha tanımlanmış bir topuk haline geldi. Kama topuk bugün daha fazla renk ve malzeme sunmaktadır, bir inç ila 4 inçten daha yüksek topuklu ayakkabılar ile inşa edilmiştir. Pabuç boyutları artık küçükten ekstra büyüklüğe kadar uzanıyor ve farklı durumlardan ve yaşam katmanlarından kadınlar hem stil hem de konfor için bu klasik tarz platform ayakkabıyı giyiyor.
Platform ayakkabısı 20. yüzyıldan önce birçok kültürde giyildi, ancak Farragamo’nun yenilikçi kama topuk tasarımı platform ayakkabısını moda dünyasına geri getirdi. Vizyoner fikirleri tuhaftan kadınların her gün giydiği hassas desenlere kadar uzanıyordu ve zamanlarının diğer ayakkabı tasarımcıları için ilham kaynağı oldu. Bugün, şirketi kadın ayakkabılarındaki klasik ve vizyoner tasarımlarıyla tanınıyor.
Topuk kama ayakkabısı, her yaştan kadınlar için klasik ve modaya uygun bir ayakkabı stili haline geldi ve 1930’larda olduğu kadar popülerliğini koruyor. Işıkragamo, kama topuk tasarımının farklı ayakkabı modası türlerine uzanmasına izin vermeyi amaçlasa da, hemen hemen her tür kıyafetle giyilebilen çok yönlü bir ayakkabı haline geldi. Kama topuklar artık resmi ayakkabı, eğlence ayakkabısı olarak satılmaktadır. Moda trendlerine karşı sürekli direncini kanıtlayan ve zaman testini köprüleyen bir ayakkabı.
525 total views, 1 today